Onderhoud

Elke tuin heeft onderhoud nodig

Geen tijd of zin om zelf te schoffelen, te harken, te bemesten, groene aanslag te verwijderen of de bestrating onkruidvrij te maken? 

Hoveniersbedrijf De Tuin helpt u daar graag mee. Van volledige onderhoudsabonnementen tot losse onderhoudsbeurten: alles kan!

Tuinonderhoud

Vanaf april komt het maandelijkse tuinonderhoud weer om de hoek kijken. Onkruid krijgt weer ruimte om te groeien door de weersomstandigheden. Zo nu en dan hoort u weer het gezellige gefluit van de vogeltjes. Bomen krijgen weer de kans om uit te gaan lopen.  

Zo zijn er veel dingen die langzaam aan weer in De Tuin aan bod komen. Maar misschien begint het ook wel weer een beetje bij u te kriebelen. Wanneer de zon weer begint te schijnen, heeft vaak iedereen weer een beetje last van de lentekriebels. Zin om weer naar buiten te gaan en vrolijk worden we van de lentegeuren en de warme zonnestralen.

Hagen snoeien na de sterkste groei

Voor tuinonderhoud juni komen de snoeiwerkzaamheden voor de hagen weer vooral aan bod.

Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld de Liguster, Taxus en de Leylandii.

In het algemeen geldt dat snoeien het beste gedaan kan worden rond de langste dag van het jaar. Rond deze tijd heeft de plant namelijk de sterkste groei gehad waardoor het één snoeibeurt volstaat.

Wanneer u liever wat vaker snoeit, mag dat gerust, maar dit kost wel meer werk.

Na half september is snoeien voor hagen geen goed idee meer. Voor de winter moeten hagen namelijk een mooie vorm hebben, zodat zijn niet te kaal zijn tijdens de winter. Als hagen te laat gesnoeid worden zien zij er namelijk erg houtig uit.

Snoeien van zomerbloeiers

Naast de hagen komen ook de zomerbloeiers aan bod om gesnoeid te worden, als deze rond april goed gesnoeid worden lopen zij in de zomer minder uit en blijven ze wat compacter. Wanneer u deze niet snoeit, zullen de zomerbloeiers met het jaar groter worden.

Hierbij een aantal zomerbloeiers op een rijtje;

  • Vlinderstruik: In april mogen de twijgen van deze struik diep ingesnoeid worden.  Elke scheut die in het voorjaar en voorzomer gevormd wordt kan bloeien. De struiken bloeien hierdoor op het jongere stuk hout van de struik.
  • Hertshooi ‘’Hypericum’’Spirea’’Potentilla’’: Deze struiken zijn voorbeelden van struiken die op 10cm boven de grond worden afgeknipt.
  • Pluimhortensia: Bij de pluimhortensia ‘’Hadrangea paniculata’’ worden de dikke twijgen diep gesnoeid en de dunne twijgen in zijn geheel verwijderd.  De Annabelle ‘’hydrangea arborea’’ daar in tegen kan tot 20cm boven de grond worden afgeknipt.
  • Boerenhortensia: De hortensia ‘’Hydrangea macrophylla’’ met de bolle bloeiwijze is wat dat betreft een geval apart onder de hortensia’s. Bij deze hortensia Haalt u ieder jaar één derde van de oudste takken weg. De oude bloemen aan de overgebleven takken verwijderd u pas laat in het voorjaar. Dit is om de nieuwe scheuten van de plant te beschermen tegen de vorst.
  • Heeft u een rozenstruik? Dan kunt u het beste regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen, zodat andere bloemen meer tijd krijgen om langer te bloeien of nieuwe bloemen aan te maken.

Ook een mooie tuin?

U kunt altijd contact met ons opnemen, telefonisch of via de mail

Wilt u ook uw tuin onder handen laten nemen?

Maak een afspraak

Benieuwd wat wij voor úw tuin kunnen betekenen?
Wij praten er graag verder over, bij ons op kantoor of bij u thuis.
Op afspraak natuurlijk.  

Natuurlijk kunt u ons ook altijd mailen of via het formulier contact opnemen

Telefoon: +31 (0)10 248-0704
E-Mail: info@detuin.info

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.