Kerstsfeer in de tuin

Kerstsfeer in de tuin

Bij Hoveniersbedrijf De Tuin zijn we gek op kerst. Binnenshuis is alles prachtig versierd, maar ook de tuin geven we elk jaar weer een magische uitstraling. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of kostbaar te zijn. Met een paar eenvoudige ingrepen neem je de tuin al helemaal mee in die heerlijke kerstsfeer. Stef Went, eigenaar van Hoveniersbedrijf De Tuin, geeft onderstaand wat tips die licht in de duisternis brengen.

Hoe kun je eenvoudig een kerstsfeer in je tuin creëren?

‘Een tip die even makkelijk als effectief is: zet wat potten met winterbloeiers lekker in het zicht. Skimmia bijvoorbeeld. Combineer dan twee varianten van de skimmia: die met rode en die met witte besjes. Kersteffect verzekerd! Ook leuk: hang een mooie, natuurlijke kerstkrans van groen en besjes aan de poort of het hek. Staat er een tafel in de tuin? Decoreer die dan met kerstgroen, een paar rode appeltjes en lantaarns met een kaarsje of kerstlampje erin. Verder kun je natuurlijk ook búiten een kerstboom neerzetten. Hang er wat ledlampjes in en weersbestendige decoraties en klaar ben je. Je kunt daar natuurlijk ook een mooie vaste naaldboom of conifeer in de tuin voor uitzoeken. Zo maak je van de tuin een sfeervol verlengstuk van de feestelijke woonkamer.’

Leuk hoor, lichtjes in de tuin. Lastig om aan te leggen?

‘Helemaal niet. En gelukkig maar, want december zónder twinkelende lichtjes is als een gazon zonder gras. De ideale sfeerverlichting voor de (winter)tuin is ledverlichting. Deze laagspanningsverlichting (12 volt) is energiezuinig en geeft weinig warmte af. Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact van waaruit een ondiep ingegraven kabeltje loopt. Steekt iemand onverhoopt dat kabeltje door, dan is niets aan de hand. Zwakstroom geeft namelijk geen elektrische schok. Wel handig om met een lichtsensor te werken, zodat de verlichting automatisch aan- of uitgaat. Van tuinverlichting heb je natuurlijk het hele jaar door plezier. En vind je het lastig om dat zelf aan te leggen? Laat ons het dan gewoon doen!’

Tuinontwerp voor een prachtige tuin, ook na de feestdagen

Tuinverlichting is een belangrijk onderdeel van een tuinontwerp. Hoveniersbedrijf De Tuin heeft daar alle expertise voor in huis. Een goed ontwerp vereist een juist begrip van de wensen van de opdrachtgever. Wensen die wij in onze creativiteit integreren.

Deel dit verhaal

Weer genieten?

Ook (opnieuw) genieten van je tuin?
Neem contact met ons op en we maken er iets moois van!

Andere artikelen

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.