Tuinonderhoud bedrijven

Tuinonderhoud bedrijven

Tuinonderhoud voor bedrijven en scholen

Staat je bedrijfspand of schoolgebouw er knap bij, maar is de tuin een beetje vergeten? Best jammer. De tuin is toch vaak het eerste dat bezoekers zien. En je kent de uitspraak: voor een eerste indruk krijg je geen tweede kans.

Aanpakken dus, die tuin! Een hovenier inschakelen om de klus te klaren, is een goed idee.

Zakelijk tuinonderhoud

Hoveniersbedrijf de Tuin weet wat er komt kijken bij zakelijk tuinonderhoud. Van onkruid wieden tot beplantingsplan, van bemesting tot boomverzorging, van tuinontwerp tot bestrating: onze professionele hoveniers doen al jaren niet anders.

Wat kunnen wij voor jouw bedrijf of school betekenen? Hoe vaak en wanneer is tuinonderhoud nodig? En wat kost periodiek onderhoud eigenlijk?

Hovenier inhuren

Het hoveniersvak heeft voor ons geen geheimen. Dankzij onze jarenlange expertise kennen wij het naadje van de kous, of beter het nerfje van het blad, als het om tuinonderhoud voor bedrijven of scholen gaat.

Je kunt er daarom op vertrouwen dat wij het zakelijk tuinonderhoud ook voor jouw organisatie professioneel, netjes en conform de gemaakte afspraken uitvoeren.

Wat jij zelf moet doen? Helemaal niks. Wij nemen jouw bedrijf of school al het groene werk uit handen.

Dát doet een hovenier

Het werk van hoveniers kun je opsplitsen in drie onderdelen: een tuin ontwerpen, een tuin aanleggen en een tuin onderhouden. Wat dat in grote lijnen inhoudt, leggen we je hieronder uit.

Tuinontwerp

Ben je uitgekeken op de bestaande tuin? Een nieuwe tuin ontwerpen is vakwerk. Als je ervaren hoveniers inschakelt, dan weet je één ding zeker: een uniek ontwerp dat past bij de uitstraling van jouw bedrijf of school en dat naadloos aansluit op jouw wensen.

Tuinontwerp door een hovenier

Tuinaanleg

Is het ontwerp gemaakt en goedgekeurd, dan is de aanleg van de tuin de volgende stap. In deze fase voeren hoveniers voorbereidende werkzaamheden uit zoals het afgraven en/of ophogen van de tuin.

Daarna is het tijd voor de beplanting. Daarbij houden hoveniers natuurlijk rekening met de zontijden en de verzorgingsbehoefte van de planten.

Tuinonderhoud

Hoe groter de tuin, hoe intensiever het onderhoud. Onderschat de waarde van periodiek onderhoud niet, want daarmee blijven de gazons groen en de planten gezond. Hoveniers weet precies wat jouw tuin nodig heeft. Welke klussen nemen hoveniers op zich bij tuinonderhoud?

Deze klussen pakt de hovenier op

  • onkruid verwijderen en bestrijden;
  • gras maaien;
  • bomen en struiken snoeien;
  • hagen knippen;
  • groen verwijderen en vervangen;
  • groen uitgeslagen terrassen en paden milieuvriendelijk reinigen;
  • en verdere vormen van tuinonderhoud.

 

Tuinonderhoud bedrijven - het knippen van een groene haag

Tuinonderhoud bedrijven: hoe vaak?

Hoveniersbedrijf de Tuin verzorgt zowel periodiek als eenmalig tuinonderhoud. Het voordeel van periodiek onderhoud is, dat de tuin er het hele jaar door netjes bij ligt. Achterstallig onderhoud voorkom je daarmee, wat ook de kosten laag houdt.

Overweeg eens een onderhoudscontract, zodat we de tuin tijdens de looptijd optimaal verzorgen. Terwijl de ogen van onze hoveniers op jouw tuin zijn gericht, heb je er zelf geen omkijken naar!

Tuinonderhoud bedrijven: wanneer?

Daar is geen hapklaar antwoord op te geven. De tuin heeft namelijk in elk seizoen weer een andere aanpak nodig.

Voorjaar

In het voorjaar maakt de tuin zich op om weer helemaal tot bloei te komen. Daar kan de tuin best wat hulp bij gebruiken. Nieuwe voedingsstoffen door bemesting bijvoorbeeld, meer ruimte door verantwoord te snoeien én misschien wat nieuwe beplanting.

Zomer

De zomer is vooral een periode van bijhouden. Het gazon heeft regelmatig een maaibeurt nodig, de beplanting moet regelmatig voldoende water en voedingsstoffen krijgen en af en toe wat snoeiwerk is geen overbodige luxe.

tuinonderhoud met een grasmaaier

Is het bedrijf of de school tijdens de zomerperiode gesloten, vergeet dan niet de hoveniers langs te laten komen voor het onderhoud.

Najaar

Net als in de lente staat ook de herfst in het teken van een grote tuinonderhoudsbeurt: de tuin moet winterklaar gemaakt worden. Dat houdt onder andere in: veel snoeiwerk om struiken, bomen en hagen de donkere en koude maanden door te helpen. Waar nodig worden planten herplant en krijgt het gazon extra aandacht en voeding.

Werk aan de winkel dus voor de hoveniers!

Gereedschap voor tuinonderhoud bedrijven en scholen

Winter

In hartje winter is de tuin in rust en heeft weinig behoefte aan onderhoud. Terugkerende tuinklussen als de bestrating sneeuwvrij maken en planten in de tuin verzorgen, blijven wel nodig.

Wat kost tuinonderhoud?

De kosten voor tuinonderhoud zitten in arbeidsuren van de hoveniers en andere medewerkers, het groenafval, de afvoer daarvan, het gebruik van gereedschap en de geleverde producten.

Kosten afhankelijk van meerdere factoren

Hoeveel arbeidsuren er precies gemoeid zijn met een specifieke bedrijfs- of schooltuin, is afhankelijk van meerdere factoren. De grootte en complexiteit van de tuin bijvoorbeeld bepalen hoeveel arbeidsuren er in gaan zitten.

Voor het grondige werk gebruiken hoveniers machines, die ook het nodige onderhoud, olie en benzine vergen. De tuin heeft daarnaast soms ook wat extra producten nodig zoals bemesting, nieuwe planten of groene aanslagreiniger.

Kennismakingsgesprek

Tuinonderhoud is maatwerk en daarom plannen we graag eerst een kennismakingsgesprek met je in. Zo kunnen we de wensen voor het tuinonderhoud inventariseren. Ook bespreken we of er behoefte is aan periodiek tuinonderhoud of dat het om een eenmalige klus gaat. Daarna ontvang je een vrijblijvende offerte. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Onderhoudsplan

Wil je dat we het tuinonderhoud van jouw bedrijf of school periodiek uitvoeren, dan stellen we ook een onderhoudsplan op. Handig, want daarmee weet je precies wanneer onze hoveniers welke werkzaamheden komen uitvoeren en wat de bijbehorende kosten zijn.

Wat zijn jóuw wensen voor groenonderhoud?

Geen bedrijf of school heeft exact dezelfde wensen als het om groenonderhoud gaat. Voor de één is het periodiek maaien van het gazon en onkruid verwijderen voldoende, terwijl de ander voor het volledige tuinonderhoud gaat. Hoveniersbedrijf de Tuin hoort graag wat jouw wensen zijn. We komen dan ook graag bij je langs om deze wensen te inventariseren, waarna we een passend voorstel doen voor eenmalig of periodiek tuinonderhoud.

Goede eerste indruk

Wij zorgen ervoor dat jouw bedrijfspand of schoolgebouw op elke bezoeker een onuitwisbare, eerste indruk achterlaat. Ben je ook geïnteresseerd in een tuinontwerp of tuinaanleg? We zijn één en al oor!

Tuinonderhoud voor bedrijven en scholen: Hoveniersbedrijf de Tuin

Een bedrijfs- of schooltuin groen, gezond en passend bij jouw wensen houden, is vakwerk. De ervaren professionals van Hoveniersbedrijf de Tuin in Vlaardingen zijn geworteld in het groen en helpen je graag verder!

Deel dit verhaal

Weer genieten?

Ook (opnieuw) genieten van je tuin?
Neem contact met ons op en we maken er iets moois van!

Andere artikelen

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.