Poolhouse

Poolhouse

How about a … poolhouse?

Zin in baantjes trekken, maar dan niet in een openbaar zwembad? Liever in de beslotenheid van je eigen tuin, in je eigen privé zwembad? Kom maar door! Als je dan zo’n geluksvogel -of goudvis- bent met een zwembad voor eigen gebruik, maak het plaatje dan compleet met … een poolhouse!

Zon, zwemmen en zomer

Klinkt lekker en het doet je ongetwijfeld denken aan zon, zwemmen en zomer, maar wat is een poolhouse eigenlijk? En waarom zou je er één willen? Wat gaat zoiets kosten en wat zit er in zo’n poolhouse?  En hoe groot mag het ding zijn? No stress, we praten je in dit blog helemaal bij!

Wat is een poolhouse?

Een poolhouse hoort bij een zwembad als kwastje bij de nagellak. Denk aan een groot luxe tuinhuis en je hebt een beetje een beeld van een poolhouse. Waar je het gebouw voor gebruikt? Je kunt er je natte zwemkleding in dumpen en omwisselen voor een droog setje. Ook is het prima geschikt als extra leefruimte. Een poolhouse staat niet alleen leuk bij je zwembad, het is ook nog eens best nuttig. Extra comfort bij je zwembad kortom en dat fijne vakantiegevoel in eigen (bos)tuin. Ben jij al om?

De technische ruimte in een poolhouse

Ook zo’n hekel aan die beeldvervuilende waterpomp en filterinstallatie als je zo’n mooi zwembad in je tuin hebt? Met een poolhouse hoef je je daar niet langer aan te ergeren, want zo’n bijgebouw is ook dé plek voor je technische ruimte. Waterpomp, filterinstallatie en reinigingsmiddelen: je bergt ze veilig op achter de gesloten deuren van de technische ruimte.

Poolhouse: een multifunctioneel tuinhuis

Fijn hoor, zo’n technische ruimte. Maar poolhouses zijn veel meer dan dat.

Weg met die natte spullen

Je kunt er bijvoorbeeld een toilet, douche en omkleedruimte in realiseren. Geen sporen meer van natte voetstappen en druipende zwemkleding door je huis: what happens in the poolhouse stays in the poolhouse.

Zen in je eigen tuin

Nog zo’n fijne toepassing van een poolhouse: gebruik het als relaxruimte met bar en barbecue onder de overkapping. Een oase van wellness met overdekt terras, helemaal als je een spa bij het gebouw laat plaatsen. Poolhouses zonder spa zijn als taarten zonder kers erop. Toch?

poulhouse in de tuin

Dat ruimt lekker op

De berging in een poolhouse is meer dan een technische ruimte alleen. Je kunt er bijvoorbeeld ook je tuinmeubelen in opbergen en de verlichting een droge plek geven.

Landelijk poolhouse, modern poolhouse, houten poolhouse: alles kan!

De uitstraling van een luxe poolhouse wordt voor een groot deel bepaald door het dak.

Met een plat dak kan je alle kanten op, want het past zowel op een modern poolhouse als op een landelijk poolhouse. Je kunt het dak afwerken met EPDM-dakbedekking, maar een groendak met sedum is ook een topkeuze. Een flatroof aluminium overkapping zorgt voor een strakke, moderne uitstraling.

Een houten poolhouse met hellend dak geeft een landelijke uitstraling, zeker als je kiest voor dakpanprofielplaten of voor dakpannen. Ook leuk: laat zo’n hellend dak met riet bedekken.

Hoe groot mag een poolhouse zijn?

Per woning mag je maximaal 40 m2 aan vrijstaande bijgebouwen hebben. Hoe groot jouw poolhouse mag zijn, hangt dus af van de hoeveelheid vierkante meters die je al hebt bebouwd. Een poolhouse mag maximaal 3,5 meter hoog zijn.

Hoe zit het met vergunningen?

Voor een luxe poolhouse heb je meestal geen vergunning nodig. Je bent in principe vrij om een poolhouse, veranda, tuinhuis of welk bijgebouw dan ook op je achtererf neer te zetten. Check altijd wel eerst de regelgeving in jouw gemeente.

Houten poolhouse op maat

Een houten poolhouse kun je op verschillende manieren laten opbouwen.

houten poolhouse met zwembad
Een poolhouse van hout, inclusief zwembad.

Gemetseld in massiefbouw

De constructie bouwen we op traditionele wijze op uit metselwerk en sommige onderdelen in beton. Naderhand werken we alles af met een  houten gevelbekleding.

Houtskeletbouw

Het poolhouse wordt opgetrokken door houten frames, die we daarna kunnen afwerken in naaldhoutsoort zoals vuren, grenen of douglas.

Massieve houtbouw

Hierbij gebruiken we een zeer duurzame houtsoort (zoals eiken) voor de balken en liggers, wanden, vloeronderdelen, dak enz.

Wat is de prijs van een poolhouse?

Wil je een poolhouse kopen? De prijs van een houten poolhouse is afhankelijk van zoveel criteria, dat er geen standaardprijs voor te geven is. De kosten hangen bijvoorbeeld af van de grootte, de constructiemethode, de houtsoort, het soort dak en de keuze voor dakbedekking.

De Tuin Hoveniers knapt ’t voor je op

Er komt dus nogal wat kijken bij de bouw van een poolhouse. Laat De Tuin Hoveniers in Vlaardingen het voor je regelen. Wij zijn geworteld in het groen en kunnen bouwen als de beste!

Deel dit verhaal

Weer genieten?

Ook (opnieuw) genieten van je tuin?
Neem contact met ons op en we maken er iets moois van!

Andere artikelen

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.