Lamellen overkapping

Lamellen overkapping

Met een lamellen overkapping trotseer je zon, wind en regen

Buiten op het terras zitten onder alle weersomstandigheden? Het kan, met een lamellen terrasoverkapping! Dankzij de kantelbare en schuivende lamellen is het helemaal aan jou hoeveel zon en wind je wilt.

Een lamellendak als dak overkapping biedt comfort, volledige bescherming en … het ziet er ook nog eens prachtig uit. Met kantelbare lamellen zit je er het hele jaar warmpjes bij!

Een lamellendak beschermt het hele jaar

Een lamellendak is een uitkomst voor iedereen die het hele jaar door beschutting zoekt tegen de zon, wind en regen.

Lamellen overkapping en de zon

Stel je een prachtige zomerdag voor met een stralende zon. Heerlijk in de ochtend, maar ’s middags ben je wel toe aan wat verkoeling. Door de lamellen naar de stand van de zon te kantelen, kun je de voor jou perfecte hoeveelheid zon en schaduw regelen.

Er zijn ook lamellen overkappingen die je niet alleen open en dicht kunt draaien, maar die je ook opzij kunt schuiven. Zo kan het zonlicht onbelemmerd naar binnen schijnen.

Waterdicht

En wat als het regent? Niks aan de hand. Het lamellendak is in gesloten toestand waterdicht en heeft een geïntegreerde regengoot. De noodzakelijke afwatering is daarmee dus goed geregeld.

Stormvaste screens

Klinkt goed, maar hoe zit het dan bij harde wind? Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. De lamellen overkapping is namelijk ook leverbaar met stormvaste screens. Deze sluiten elke zijde tussen twee staanders af.

Of je nu kiest voor een overkapping met schuivende of kantelbare lamellen, met beide uitvoeringen ben je volledig beschermd tegen de elementen.

Echte eyecatcher

Een terrasoverkapping met lamellen is een sieraad voor elk terras. De toepassingen zijn legio. Behalve als terrasoverkapping is een lamellen dak ook heel geschikt voor onder andere een pergola, als poolhouse en als zonwering aan appartementen.

In een lamellendak kan zowel de motor en sturing als het mechanisme volledig worden ingebouwd en zijn dus onzichtbaar. Makkelijk bedienbaar met afstandsbediening of via Bluetooth met je telefoon.

lamellen overkapping

Wat kost een lamellen overkapping?

Een lamellen overkapping kun je helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Jíj bepaalt de afmetingen, kleuren en extra opties. Dat maakt elke uitvoering uniek en perfect passend bij elke bouwstijl.

Om die reden is het ook lastig aan te geven wat een lamellendak precies kost. Maak daarom een afspraak met Hoveniersbedrijf de Tuin in Vlaardingen, bij u thuis of in onze showroom. Dan bespreken we de gewenste opties, nemen vervolgens alles ter plekke op en sturen je vervolgens een offerte. Daarin geven we ook aan op welke termijn we de lamellen overkapping kunnen leveren en monteren.

Wat zijn de voordelen van een lamellen overkapping?

Een eigen terrasoverkapping met lamellen ziet er vanuit esthetisch oogpunt schitterend uit en komt bij elke tuin en woningstijl tot zijn recht. Wil je volop van je tuin en de frisse lucht profiteren zónder in een veranda te investeren, dan is een lamellen overkapping een goed idee. Ook fijn: er komt geen verbouwing aan te pas.

Pluspunten

Maar een lamellendak heeft nog meer pluspunten:

  • Je kunt zowel de hoeveelheid zonlicht als wind eenvoudig zelf regelen.
  • In de zomer kun je in de schaduw zitten en tóch genieten van de blauwe lucht.
  • Het dak is volledig waterdicht en windvast.
  • Een lamellen overkapping is energiezuinig: in de zomer beschermt het de binnenruimte tegen opwarming, waarmee koeling overbodig is. Doordat je ’s winters kunt kiezen voor de stand van de lamellen die het meeste zonlicht en dus warmte binnenlaat, wordt de binnenruimte energiezuiniger.
  • In alle kleuren verkrijgbaar, onderhoudsvrij én geïntegreerde verlichting mogelijk.
  • Een lamellendak gaat lang mee en is dus prettig duurzaam.

lamellen overkapping sfeervol aan huis

Overtuigd van een overkapping met lamellen?

Het plaatsen en monteren van overkappingen is vakwerk. Een klus die je met een gerust aan de mannen van Hoveniersbedrijf de Tuin kunt overlaten.

Wij zijn niet alleen geworteld in het groen, maar hebben ook gouden handen. We je graag verder!

Deel dit verhaal

Weer genieten?

Ook (opnieuw) genieten van je tuin?
Neem contact met ons op en we maken er iets moois van!

Andere artikelen

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.