Overkapping met glaswand

Overkapping met glaswand

Overkapping met glazen wand

Natuurlijk ben je blij met je terrasoverkapping. Maar je bent nóg blijer als je er het hele jaar van kan genieten. Ook als het regent. Een overkapping met glaswand geeft je het hele jaar door dat lekkere buitengevoel!

Optimaal buitengevoel met glazen schuifwanden

Glazen schuifwanden zijn een belangrijke meerwaarde voor een aluminium, stenen of houten overkapping. De glazen wanden sluiten de overkapping helemaal af, terwijl je wel een vrij uitzicht op de tuin houdt. Doordat elk glazen paneel apart verschuifbaar is, richt je de buitenruimte in zoals jíj dat wilt. Schuif de wand open bij een fel schijnende zon en je merkt dat er een verfrissend briesje door de overkapping waait. Maakt dat briesje de ruimte een beetje té koel, dan zijn één of meerdere glazen schuifwanden gewoon af te sluiten. Zo haal je jaar na jaar het uiterste woongenot uit je overkapping.

Glaswanden vermeerderen woningwaarde

Glazen schuifdeuren hebben ontegenzeggelijk grote voordelen. Behalve dat je optimaal van de tuin kunt genieten, verhoogt een glaswand voor de luxe overkapping ook de waarde van je huis. Als de overkapping aan de woning vastzit, zorgt de glaswand namelijk ook voor extra leefruimte. De plaatsing van een glazen schuifwand is een goede investering, die zichzelf in relatief korte tijd terugverdient.

Glas isoleert

Een ander voordeel van een glazen schuifwand is, dat je met de aanschaf ervan ook investeert in de rest van de woning. Glaswanden bij een overkapping hebben namelijk een isolerende werking. Ze houden de warmte vast die de woning uitstraalt. Je hoeft de buitenruimte dus niet te verwarmen en ook ín huis hoef je minder te stoken om het aangenaam te houden.

Ook ontsnapt er minder warme lucht uit de woning, doordat de overkapping met glazen schuifdeuren een overgangsruimte vormt van binnen naar buiten. Dat merk je vooral ook in oudere, doorgaans slecht geïsoleerde woningen. Zelfs in de winter kan de zon voor extra warmte zorgen in de overkapping, want glas zet zonlicht van buitenaf om in warmte. Een overkapping met glazen wanden is dus een duurzame keuze, waarmee je de stookkosten behoorlijk verlaagt.

Varianten schuifwanden

Glasschuifwanden zijn niet alleen functioneel. Ze zorgen ook voor een esthetisch verantwoorde afdichting van de terrasoverkapping. De schuifwanden zijn verkrijgbaar in allerlei varianten. Stuk voor stuk maken ze van jouw terrasoverkapping een heerlijke tuinkamer.

Schuifpui

Met een schuifpui kun je de overkapping deels of helemaal afsluiten en zelfs vergrendelen met een ingebouwd slot. Ongewenst bezoek houd je daarmee lekker buiten de deur.

Overkapping met glaswand inclusief schuifpui

Beweegbare glaswand

Met deze glaswand kun je met één druk op de knop genieten van een verfrissend briesje. Zoek je juist beschutting tegen de wind? Ook dat is simpelweg te regelen! Zo geniet je dagdelen lang van de prille lentezon, warme zomeravonden en aangenaam najaarsweer.

Glazen spie kozijn

Met dit kozijn behoud je zoveel mogelijk daglicht, terwijl je toch de ruimtes op schuttingen en muurtjes afdicht. Een strak afgewerkt spie kozijn is de finishing touch van jouw overkapping.

Vaste glaswand

De vaste beglazing dicht de zijkanten van de overkapping, zonder dat er een spie aan te pas komt. Zo’n glazen wand combineert het comfort van binnen met het aangename buitengevoel.

Flexibele schuifwand

Dicht, open, half dicht of half open: de flexibele glaswanden schuif je waar en wanneer je maar wilt. Loopt de buitentemperatuur te hoog op naar jouw zin, dan kun je de overkapping lekker ventileren door de wanden open te schuiven.

Overkapping met flexibele glaswand

Uit welke onderdelen bestaat een glazen wand?

Een systeem van glazen schuifwanden heeft de volgende componenten:

 • een bovengeleider en onderrail met geïntegreerde waterafvoer;
 • aluminium glasprofiel met dubbel gelagerde wielen;
 • 10 mm dik gehard veiligheidsglas van 98 cm breed;
 • optioneel: funderingskoker voor een goede basis;
 • uitbreidingsopties zoals deurgrepen, tochtstrippen, sierstrippen en U-profielen.

De juiste accessoires voor de glazen schuifwand

De glazen wand wordt nog completer met de juiste accessoires. Zo minimaliseren tochtstrippen aan de zijkant van de glazen schuifwanden de doorlating van wind. Prettige bijkomstigheid: ook muggen, vliegen en ander ongedierte houd je daarmee buiten de deur. De wind krijgt nog minder vrij spel, als je de tochtstrippen combineert met U-profielen tegen de muur of staander.

Glazen schuifwanden kun je ook verfraaien met sierstrippen en deurgrepen in dezelfde kleur als je terrasoverkapping.

Welke glazen schuifwand heb je nodig?

Als je een keuze maakt in glazen schuifwanden, dan is het raadzaam te letten op onder andere:

 • de breedtemaat van de schuifwand;
 • de ruimte die je nodig hebt.

Doordat elke afzonderlijke schuifdeur op een eigen rail staat, krijg je een overlap. Deze overlap verhindert dat water in de overkapping komt en dat de wind er doorheen waait.

Glazen overkapping met schuifpui

Aluminium in mat zwart, mat wit of crème-wit?

Glasschuifwanden zijn vaak gemaakt van hoogwaardig gepoedercoat aluminium, verkrijgbaar in meerdere kleuren. Het aluminium is leverbaar in mat zwart, mat wit of crème-wit. Bij de kleuren antraciet, mat wit en crème-wit is de onderrail zilver en bij de kleur mat zwart is dat zwart geanodiseerd. Heel duurzaam!

Hoge kwaliteit glas

Het glas van de schuifdeuren moet uiteraard van zeer hoge kwaliteit zijn en prettig transparant. Gehard glas is veilig en enorm sterk: het is zelfs bestand tegen een klap met een hamer. De glasplaten hebben doorgaans een dikte van 10 mm en kunnen met de gepolijste randen een luxe uitstraling hebben. Het glasprofiel is voorzien van dubbele wielen en afdekkapjes aan de zijkant. Niets staat zorgeloos genieten van jouw glazen schuifwand nog in de weg!

Glaswand installeren: zelf doen of uitbesteden?

Een beetje klusser kan zelf een glaswand voor overkapping buiten plaatsen. Om de glazen wanden goed te installeren, heb je wel wat materialen nodig zoals:

 • waterpomptang;
 • schroeven of bovenrail;
 • lijmkit;
 • waterpas of kruislijnlaser;
 • schroefmachine;
 • afkortzaag.

Hoveniersbedrijf de Tuin voor plaatsing en montage glazen schuifwanden

Toch maar liever uitbesteden? Het plaatsen en monteren van glazen schuifwanden voor een op maat gemaakte overkapping is vakwerk. Een klus die je met een gerust aan de mannen van Hoveniersbedrijf de Tuin in Vlaardingen kunt overlaten. Wij zijn niet alleen geworteld in het groen, maar hebben ook gouden handen. We helpen je graag verder!

Deel dit verhaal

Weer genieten?

Ook (opnieuw) genieten van je tuin?
Neem contact met ons op en we maken er iets moois van!

Andere artikelen

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.