Tuinverlichting en -elementen

Tuinverlichting en -elementen

Zijn deze zaken echt zo belangrijk voor mijn tuin?
Ja zeker en wij leggen u uit waarom!

Ziet u ook weleens die mooie tuinplaatjes langskomen in tijdschriften of op tv? Sfeervolle kiekjes die op een zomerse avond geschoten zijn. Terwijl u op de bank zit, naar buiten kijkt en denkt: “Dat zou ik ook in mijn tuin willen.” Wij verklappen u hèt geheim achter een sfeervolle, gezellige tuin, namelijk: tuinelementen en tuinverlichting.

Wat zijn tuinelementen en wat kunt u ermee?

Een element is een object of bouwwerk met een specifieke functie in uw tuin. Zo zijn er muurelementen, haarden, overkappingen en afscheidingen. Met deze objecten kunt u heel handig sfeer in uw tuin creëren.

Laten we het voorbeeld eens verder schetsen door middel van de muurelementen;

Zo worden er bijvoorbeeld hoge muurelementen gebruikt van kunststof om afscheidingen te creëren. Hierdoor krijgt u meerdere plekjes in uw tuin. Ook worden er lage muurelementen gebruikt. Deze kunnen er als onderbreking staan in uw tuin en diverse functies hebben. Zo kunt u het element gebruiken als bankje door er in de zomer gezellige kussen op te leggen, het element kan tevens dienen als een soort sokkel en er mooie potten met planten op plaatsen. Door deze elementen te plaatsen wordt er een speels effect gecreëerd. Dit effect wordt versterkt, doordat elementen vaak het gebruikte materiaal doorbreken. Stel dat u alleen maar steen en hout is uw heeft. Dan is het goed om een element in uw tuin te gebruiken dat meer diversiteit aan materiaal geeft.

Maar er is meer; Elementen worden ook gebruikt voor bijvoorbeeld haarden in te bouwen.

Geen zin in rompslomp met hout verzamelen en drogen? Dan is dit een goed alternatief en creëert u een nog huiselijkere sfeer buiten. Onder andere elementen kunt u bouwwerken verstaan, denk hierbij aan overkappingen, waarmee een gezellige zithoek gemaakt kan worden en u de mogelijkheid geeft ’s avonds en bij slechter weer van uw tuin te genieten.

Elementen zijn dus veelzijdig en bieden diversiteit, flexibiliteit en gezelligheid aan uw tuin.

Maar wat als je tuinverlichting en tuinelementen combineert?

Tuinverlichting doet zoveel met de sfeer

Voor ons is een tuin zonder verlichting bijna ondenkbaar. Als u graag ‘s avonds buiten zit, dan is de verlichting toch wel een must. De gezelligheid die het met zich meebrengt, wanneer u op die warme zomeravond in uw tuin nog van de dag nageniet, kent geen gelijke. Door ‘s avonds verlichting in uw tuin te laten branden, trekt u uw tuin meer de woonkamer in en oogt het geheel ruimtelijker.

Er zijn diverse mogelijkheden in verlichting. Ze zijn er in alle soorten en maten. Bij De Tuin heeft u de mogelijkheid om, wanneer u een verlichtingsplan wilt laten maken, deze in uw tuin uit te proberen.

U krijgt dan van ons een leenkoffer mee waar diverse soorten verlichting in zitten. Deze koffer kunt op stroom aansluiten en zo de verlichting in uw tuin uitproberen.

Deel dit verhaal

Weer genieten?

Ook (opnieuw) genieten van je tuin?
Neem contact met ons op en we maken er iets moois van!

Andere artikelen

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.