Zo blijft je (echte) kerstboom langer mooi

Zo blijft je (echte) kerstboom langer mooi

Ben jij er ook zo één die de dag na Sinterklaas meteen een kerstboom in huis haalt? Of misschien zelfs nog eerder? Er gaat niets boven natuurlijk groen en die heerlijke dennengeur in de woonkamer. Jammer alleen dat de naalden soms in augustus nog tussen de plinten zitten. Een echte kerstboom valt nu eenmaal uit, maar hoe houd je hem zo lang mogelijk groen en vol?

Geniet langer van je kerstboom. Zeven tips van Stef

  1. Voordat je de boom opzet en versiert, laat hem eerst even een dag acclimatiseren in de schuur of een andere onverwarmde maar beschutte ruimte. Zo kan de boom geleidelijk wennen aan de warmere binnentemperatuur.
  2. Een kerstboom met kluit heeft zijn eigen voedingsbodem al bij zich. Geef je boom goed water en zorg dat de kluit vochtig is. Vooral de eerste dagen drinkt de boom veel water, dus geef hem in het begin zo’n halve liter per dag.
  3. Zorg ervoor dat de boom niet bij de verwarming staat. Ook tocht is uit den boze, net als direct zonlicht. Een beschut plekje in de woonkamer is dus het beste. Komen de lichtjes ook veel mooier uit!
  4. Sneeuw uit een spuitbus … het ziet er leuk uit in een boom, maar hij wordt er niet heel blij van. Beter maar niet doen dus.
  5. Let op dat de verlichting die je gebruikt niet te heet wordt. Vermijd ook een overvloed aan lampjes. Less is more, ook in de kerstboom.
  6. Zorg dat het niet te droog is in huis. Lucht regelmatig, zet eventueel wat bakjes met water in huis neer en zet de verwarming niet te hoog.
  7. Teveel gedoe? Ga dan voor een kunstkerstboom …

Deel dit verhaal

Weer genieten?

Ook (opnieuw) genieten van je tuin?
Neem contact met ons op en we maken er iets moois van!

Andere artikelen

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.