Luxe overkappingen

Luxe overkappingen

Dingen waar je blij van wordt: een luxe overkapping

Je zal toch maar … een luxe terrasoverkapping hebben! Zo één waaronder je het hele jaar lekker buiten kan zijn met vrienden en familie. Zon, regen, wind, hagel, sneeuw, onweer: het maakt niet uit wat de lucht voor jou in petto heeft, want een luxe terrasoverkapping is de perfecte binnen-buiten-overkapping.

Ook zo fijn: je stilistisch verantwoorde tuinmeubeltjes staan altijd droog onder de overkapping. En dat doet wel wat met de houdbaarheidsdatum. Iets voor jou dus, zo’n luxe terrasoverkapping? Dat dachten we al.

Een overkapping aan huis mag geen vlag op een modderschuit zijn. Met andere woorden: let er een beetje op dat de stijl van je woning goed aansluit op het buitenverblijf. Van een strakke veranda tot een klassieke overkapping: De Tuin Hoveniers in Vlaardingen maakt er paleisjes van. Welke stijl je ook zoekt, (duurzaam) hout is altijd een goed idee als materiaalsoort.

Leestip! Overkapping op maat laten maken

Een terrasvloer in je luxe veranda

Een luxe veranda wordt nóg chiquer met een luxe vloer in de overkapping. Daarmee is jouw buitenverblijf ook voor het oog afgescheiden van de tuin. Tip: met een opstapje maak je een soort podiumpje en heb je niks te vrezen van de regen.

 

Vergeet de verlichting in de veranda niet

Verlichting in de veranda is natuurlijk praktisch, maar maak het dan wel een beetje gezellig. Heb je iets met ledlampen of kies je liever verlichting op zonne-energie? Wil je een lamp met bewegingssensor, spots, hanglampen of van die kekke lichtsnoeren? Er is zóveel keuze in verlichting, dat je onze advisering hard nodig hebt!

Wat dacht je van een lichtstraat in je luxe overkapping?

Overkappingen zijn toffe uitvindingen, maar het kan er snel donker zijn. Vooral als er bomen of hoge gebouwen rondom je huis staan. En kies je ervoor om het buitenverblijf aan de woning vast te bouwen, dan heb je meestal ook minder daglicht in huis. De oplossing: een lichtstraat. Je kent het wel, zo’n rechthoekige ‘straat’ van vensters in het dak van je overkapping. Is dat wat voor jouw overkapping, dan praten we je graag bij over de mogelijkheden.

Glazen schuifwanden doen het goed in luxe overkappingen

Glazen schuifwanden zijn dé oplossing voor open veranda’s. Ze geven extra comfort, zeker als er tochtstrips tussen het glas zitten. Een glazen schuifwand is meer dan een manier om je overkapping dicht te maken; het is ook een fantastische scheidingswand. Je kunt de terrasoverkapping ook vrij houden van zon en wind met een elektrisch scherm. Gemak dient de mens toch?

Een beetje warmte graag

Als je dan gaat voor een luxe overkapping, vergeet dan de verwarming niet. Met een haard of kachel ben je ook na de zomer niet uit je buitenverblijf te slaan. Een open haard, gas- of houtkachel, heater, terras- of infraroodverwarming: kies íets uit, want anders wordt het niks met jou in die achtertuin bij een graadje of min tien.

luxe overkapping met openhaard

Elektrische schermen

Met een elektrisch scherm zit je lekker uit de wind en de zon onder je veranda. Je bedenkt het misschien niet, maar zo’n scherm is echt een hebbeding!

Zadeldak, plat dak of lessenaarsdak?

Er is veel om over na te denken bij een luxe overkapping. Het type dak bijvoorbeeld. Is jouw overkapping helemaal compleet met een zadeldak, een lessenaarsdak of maakt een plat dak jouw buitenverblijf helemaal af?

Overkappingen met een plat dak

Luxe overkappingen met een plat dak hebben een moderne en robuuste uitstraling. Een plat dak staat goed in bijna elke tuin, dus vast ook in die van jou.

luxe overkapping met plat dak

Overkappingen met zadeldak

Je hebt vast weleens gehoord van een zadeldak, maar wat is dat eigenlijk? Een zadeldak is een traditioneel daktype, dat bestaat uit twee dakschilden die schuin tegen elkaar zijn gezet. Daardoor raken ze elkaar in de nok. Als jij houdt van een landelijke uitstraling, dan is een overkapping met zadeldak jouw ding. Pluspunt: een zadeldak voorziet in een excellente afwatering van regenwater.

Een lessenaarsdak op overkapping aan huis of vrijstaande overkapping

Een luxe overkapping met lessenaarsdak ziet er fantastisch uit en past eigenlijk wel in elke tuin. De slimme dakconstructie maakt het mogelijk dat je maar één dakgoot aan de achterzijde nodig hebt om het regenwater op te vangen.

Je staat er niet alleen voor

Leuk hoor, zo’n luxe overkapping waar je jarenlang plezier van hebt. Waar ergens tussen de lamellen en wanden het grote genieten en het heerlijke buitenleven moet beginnen. Maar hoe pak je de bouw van zoiets aan? Je staat er gelukkig niet alleen voor. De vakmensen van De Tuin Hoveniers zijn er om jou te adviseren en te inspireren. Om jou te helpen met de realisatie van de woonkamer van jouw wensen in de buitenlucht. En als jouw luxe overkapping straks staat als een huis, dan verklappen we alvast één ding: jouw vakantiebestemming voor deze zomer, herfst, winter en lente is … de achtertuin!

Veelgestelde vragen

Wat kost een luxe overkapping (inclusief montage)?

Dat is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Zo hebben de gewenste afmeting en materiaalsoort van jouw voorkeur invloed op de uiteindelijke prijs. Net als de vraag of je de overkapping zelf gaat monteren of dat je dit door ons laat doen. Neem vrijblijvend contact met ons op en je krijgt snel meer duidelijkheid over de kosten.

Welke overkapping is het beste?

Dé beste overkapping bestaat niet; het is maar net wat jij mooi vindt én wat bij de uitstraling van jouw woning en tuin past. Modern of landelijk en alles wat daartussen zit: het is een kwestie van smaak … én van een goed advies!

Deel dit verhaal

Weer genieten?

Ook (opnieuw) genieten van je tuin?
Neem contact met ons op en we maken er iets moois van!

Andere artikelen

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.