De woonkamer naar buiten

De woonkamer naar buiten

De gezellige sfeer van binnen haalt u eenvoudig naar buiten met tuin-elementen

Wilt u ook graag uw woonkamer “verlengen” tot in de tuin? Met diverse tuin-elementen kunt u ook de sfeer van binnen naar buiten halen. Bijvoorbeeld door het mogelijk te maken om buiten te koken, te loungen op een heerlijke bank en gezellige momenten met elkaar te delen. Met de juiste tuin-elementen komt uw tuin tot leven en wordt het een plek om van te genieten. In dit artikel lichten wij een tuinproject uit waarbij tuin-elementen zijn gebruikt op een kleiner oppervlak, wat een extra dimensie geeft aan het gebruik van tuin-elementen.

Wat zijn tuin-elementen?

Een tuin opgebouwd uit een diversiteit aan elementen. In een eerder artikel legden wij uit wat er verstaan wordt onder tuin-elementen; Een element is een object of bouwwerk met een specifieke functie in uw tuin.  (u leest het artikel over tuin-elementen )

Tuin-elementen ook voor een kleinere tuin

De tuin die wij verder in dit artikel toelichten heeft een oppervlak van 45m2 om een idee te geven is de tuin ca. 6m breed en 7,5m diep. En is ingericht met diverse elementen om het leven van binnen ook naar buiten te halen. Voor de kleinere tuin zijn tuin-elementen dus ook een goede optie!

Naast een van de trappen is in de tuin een kunststof element verwerkt die meerdere doelen dient. Het element kan als bankje gebruikt worden, maar ook als sokkel. De bewoners van deze tuin hebben ervoor gekozen het als sokkel te gebruiken (zie de foto). De grote donkerkleurige potten geven een mooi contrast met het witte element en is een echte eyecatcher.

Het kunststof element is onderhoudsvriendelijk en kan op maat gemaakt worden. Dit is een exclusief en duurzaam product

Materiaalkeuze tuin-elementen belangrijk

Bij het ontwerp van deze tuin zijn zorgvuldige keuzes gemaakt rondom materiaalgebruik. In deze tuin is gebruik gemaakt van hardhout dit is een duurzaam materiaal. Door de kleur van het hout heeft de tuin een warme look gekregen. Zoals u op de afbeeldingen kunt zien is er goed gespeeld met het kleurgebruik van de materialen hiermee creëert u een mooi contrast.

Pergola en overkapping voor ruimtelijkheid

Het bouwwerk in deze tuin is een combinatie van een pergola met een luxueuze overkapping. Door het kleinere oppervlak in de tuin is er een kleinere rechthoekige overkapping gemaakt wat doorloopt in de pergola. Het lijkt een risico om een groot object in een vrij klein oppervlak te maken, maar door gebruik te maken van deze combinatie ‘’open en deels gesloten bouwwerk’’ creëert zicht een heel ander beeld en lijkt het oppervlak veel ruimtelijker.

Een vijver als toegang tot de buitenkeuken

Bij binnenkomst van de tuin een vijver gecreëerd. In het midden van de vijver is een staptegel verwerkt wat een mooi speels effect geeft. Naast de vijver is nog een kleinere trap verwerkt.

De twee verwerkte trappen in de tuin geven toegang tot de buitenkeuken.

In de vijver is een duurzaam en milieuvriendelijk klimaat gecreëerd.

In samenwerking met onze leverancier werd er een plan op maat gemaakt.

Elke vijver is anders, door de combinatie van vijverplanten wordt er in deze vijver een gezond klimaat gecreëerd en is zuurstofrijk.

Leestip! Vijver laten aanleggen

De buitenkeuken

Een element dat zeker niet onopgemerkt zal zijn gebleven is de buitenkeuken met een gedeeltelijke overkapping. Deze keuken zorgt in de tuin voor een huiselijke sfeer. Dit is echt een voorbeeld van het naar buiten halen van de woonkamer. Zowel in de zomer als in de winter kan de keukenliefhebber zijn geluk niet op met het grote werkoppervlak en de vele functies van de buitenkeuken.

De keuken bevat genoeg werkruimte en heeft veel mogelijkheden, zo kan het kunststof element bijvoorbeeld ook als buffettafel gebruikt worden.

Ook uw tuin verrijken met tuin-elementen?

De vele elementen in deze tuin maken het erg interessant. Ze wekken nieuwsgierigheid op en geven een unieke sfeer. Ze halen de woonkamer naar buiten en geven extra leven aan een tuin. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van tuin-elementen en de effecten die deze hebben op uw tuin? Neemt u contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak.

Deel dit verhaal

Weer genieten?

Ook (opnieuw) genieten van je tuin?
Neem contact met ons op en we maken er iets moois van!

Andere artikelen

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.