Bedrijfstuinen

Bedrijfstuinen

Bedrijfstuinen – Het visitekaartje van jouw organisatie

Je bent trots op je bedrijfspand, op de huisstijl die je daarin terugziet, op het welkome gevoel dat de entree geeft en op de topkoffie die je schenkt. Ongetwijfeld maak je hiermee een goede indruk op je zakelijke relaties.

Goed onderhouden bedrijfstuin

Da’s leuk, maar het kan nog beter. Hoe zorg je ervoor dat bezoekers hun ogen niet geloven? Niet meer uit hun woorden kunnen komen? In een soort van extase raken? Met een mooie en goed onderhouden bedrijfstuin natuurlijk!

Zen

Een goed aangelegde bedrijfstuin biedt, behalve de eeuwigdurende bewondering van bezoekers, nog meer voordelen. Stel je eens voor dat je personeel helemaal zen wordt van een lunchwandeling door de tuin. Dat je medewerkers zeker weten dat stress een plantensoort is en geen mentale toestand. En dat alleen al het zicht op de bedrijfstuin zorgt voor ongebreideld werkplezier. Denk je eens in wat dat doet met het ziekteverzuim … Het is ongelooflijk hoeveel voordelen bedrijfstuinen je kunnen opleveren!

Ontwerp, aanleg en onderhoud van bedrijfstuinen

Aan de slag dus met die tuin, maar dat kun je niet zónder hoveniers. Die heb je nodig voor het tuinontwerp, de tuinaanleg en het tuinonderhoud.

Tuinontwerp

Natuurlijk wil je optimaal profiteren van alle voordelen die bedrijfstuinen bieden. Daarom zorgt Hoveniersbedrijf de Tuin ervoor dat de tuin helemaal is afgestemd op jouw wensen. Wil je onderhoudsvriendelijke, sluitende beplanting bijvoorbeeld? Vind je het belangrijk dat je medewerkers in de tuin kunnen lunchen? Kies je voor robuuste materialen? Tijdens een kennismakingsgesprek brengen we al jouw wensen in kaart en adviseren je waar nodig. Daarna maken we een 3D tuinontwerp. Ook al bestaat de tuin nog niet in het echt, zo krijg je wel een goed beeld van hoe het er straks gaat uitzien.

Bedrijfstuin laten aanleggen

Als je blij bent met het tuinontwerp, dan krijg je een offerte voor de aanleg van de bedrijfstuin. Na goedkeuring gaan we de aanleg gedetailleerd inplannen. Meestal kiezen we voor grote groepen beplanting, want dat geeft een rustig beeld en dichte bodembedekking. Enig idee welke planten daar prima geschikt voor zijn? Wij wel! Waldsteinia en hydrangea bijvoorbeeld, spirea, vinca, verschillende soorten siergrassen en last but not least potentilla. Vanzelfsprekend werken wij tijdens de aanleg zo netjes mogelijk om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Waldsteinia bloemen zijn zo.a. geschikt voor bedrijfstuinen
Waldsteinia bloemen zijn o.a. geschikt voor bedrijfstuinen.

Circulaire bedrijfstuin

Bij de aanleg van bedrijfstuinen denk je misschien vooral aan nieuwe materialen. Toch kunnen we ook tuinen aanleggen met gebruikte materialen uit je oude bedrijfstuin bijvoorbeeld. Door dit hergebruik kunnen wij een circulaire bedrijfstuin realiseren, waarmee je als opdrachtgever lekker duurzaam bezig bent. Ander niet onbelangrijk puntje: met hergebruikte materialen druk je de kosten voor de tuin.

Onderhoud van de bedrijfstuin

Is het moment eenmaal daar dat iedereen zich kan vergapen aan jouw gedroomde bedrijfstuin, zorg er dan voor dat dat zo blijft. Onderhoud van de bedrijfstuin is dan ook iets wat je goed moet regelen en het beste kunt uitbesteden aan een professioneel hoveniersbedrijf. Kun je bij de tuin thuis je huisgenoten nog weleens het gazon laten maaien, bij een bedrijfstuin zullen je medewerkers niet snel zelf de snoeischaar of schoffel ter hand nemen. Huur die groene expertise dus maar beter in, dan heb je er zelf geen omkijken meer naar.

Onderhoudsplan bedrijfstuinen

Om te voorkomen dat er achterstallig onderhoud ontstaat, werken wij met een onderhoudsplan. Onverwachte onderhoudskosten komen zo niet op je pad, omdat wij het hele jaar door jouw tuin in topconditie houden. Kies je ervoor het tuinonderhoud uit te besteden, dan bespreken hovenier en bedrijfseigenaar één keer per jaar de ruwe planning. In de meeste gevallen sluiten we een jaarcontract af en komen we elke maand of elk kwartaal langs voor het tuinonderhoud. Met periodieke afspraken weet je zeker dat jouw bedrijfstuin er altijd verzorgd bij ligt.

Wat staat er in zo’n onderhoudscontract? Eigenlijk alle reguliere onderhoudsklussen in een tuin. Dat begint met een voorjaarsbeurt, waarbij we onder andere de hagen komen knippen en de struiken komen snoeien. Ook maken we de oprijlaan en parkeerplaatsen mosvrij. In de zomer onderhouden we het gazon: maaien, bemesten, verticuteren en onkruid bestrijden. Ook de borders, oprijlanen en parkeerplaatsen houden we onkruidvrij. In het najaar komen we kijken of het afgevallen blad niet voor overlast zorgt. En vlak voor de winter krijgt de tuin een laatste onderhoudsbeurt.

gazononderhoud bedrijfstuin

Eenmalig tuinonderhoud

Heb je niks met een onderhoudsplan? Dan kies je toch gewoon voor eenmalig tuinonderhoud. Komen we alleen op verzoek langs.

Scholen, VvE’s en instellingen

Hoveniersbedrijf de Tuin is niet alleen dé partij voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van bedrijfstuinen. Wij verzorgen het zakelijk groen ook voor scholen, VvE’s en instellingen.

Lang verhaal kort

Als het gaat om bedrijfstuinen, kunnen wij het volgende voor je betekenen:

  • een tuinontwerp maken;
  • de bedrijfstuin aanleggen, eventueel voorzien van waterpartijen;
  • uitvoering van het grondwerk;
  • tuinbestrating leggen;
  • groenvoorzieningen verzorgen;
  • hekwerken en schuttingen plaatsen.

Ontwerp, aanleg en onderhoud bedrijfstuinen: Hoveniersbedrijf de Tuin!

Zo zie je maar: het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van bedrijfstuinen is vakwerk. De ervaren professionals van Hoveniersbedrijf de Tuin in Vlaardingen zijn geworteld in het groen en helpen je graag verder!

Deel dit verhaal

Weer genieten?

Ook (opnieuw) genieten van je tuin?
Neem contact met ons op en we maken er iets moois van!

Andere artikelen

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.