Creatieve proces achter De Tuin, van idee tot ontwerp

Creatieve proces achter De Tuin, van idee tot ontwerp

Wat komt er allemaal aan bod tijdens het ontwerpproces?

Heeft u al ideeën over hoe u uw tuin graag wilt inrichten? Misschien heeft u al beelden verzameld of kijkt u gericht naar tuinen in uw buurt. Of u heeft eigenlijk geen flauw idee en weet niet wat u met uw tuin aan moet?

Laat ons u meenemen in het brein achter al onze tuinontwerpen, die van Stef Went. Zo weet u wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpproces van uw tuin.

Allereerst de kennismaking

Een kennismakingsgesprek is van groot belang, voordat het ontwerpproces begint. Wij proberen een goed beeld te vormen van uw smaak, wensen en eisen. Door samen rond de tafel te zitten, leren we elkaar kennen.

Op deze manier peilen wij van welke stijl u houdt. U kunt tijdens dit gesprek uw ideeën bij ons neerleggen en aankaarten wat u wel en niet in u tuin wilt. De afgesproken wensen worden meegenomen tijdens het ontwerpproces. Bent u akkoord met het starten van het ontwerpproces? dan sturen wij u een concrete opdrachtbevestiging voor het ontwerp toe. Hierin staan ook uw wensen verwerkt.

Informatie voor uw tuinontwerp verzamelen

Wanneer onze ontwerper op de locatie van de nieuwe tuin aanwezig is kijkt hij naar de huidige situatie. ‘Een tuin moet voldoen aan de wensen van de klant, maar ook functioneel zijn. Er moet van genoten kunnen worden en eigen voelen.’ Tijdens het waarnemen van de situatie worden er ook praktische zaken opgenomen, zoals: Moet er een kraan geplaatst worden? Moet er elektriciteit aangelegd worden? Etc. Het is belangrijk om deze voorzieningen van tevoren te bespreken.

Vervolgens worden ter plaatse alle afmetingen van de tuin opgenomen.

Een schets van uw tuinontwerp laten maken

Is er genoeg informatie bij ons aanwezig? Dan kan er gestart worden met ontwerpen van de tuin. Wanneer wij aan onze tuinontwerper vragen hoe een specifiek ontwerp ontstaat, antwoord hij dat ‘creatief denken’ en een sterk beeldend vermogen belangrijk zijn.

Doormiddel van schetsen worden er grove beelden van verschillende ideeën gemaakt. Ook helpen de schetsen onze tuinontwerper een steeds concreter beeld te krijgen van uw nieuwe tuin. Er ontwikkelen zich ideeën. Vervolgens worden er catalogussen van leveranciers bijgehaald ter inspiratie voor tuinelementen en -verlichting (Meer weten over elementen en verlichting?).

Eerste ontwerp van uw tuin

Na het schetsen start de creatie van het eerste ontwerp. De afmetingen worden op papier gezet en de tuin wordt ingericht met een beplantingsplan en diverse elementen.

Wanneer het ontwerp gecreëerd is, wordt er een nieuwe afspraak met u gemaakt om deze te bespreken. Vervolgens kunnen eventuele aanpassingen nog gemaakt worden. Bent u tevreden? Dan begint het uitzoeken van de definitieve materialen! Gezamenlijk in onze showroom, waar wij “De tuin op tafel” hebben bedacht.

Maak ook een vrijblijvende afspraak met ons om uw tuinwensen te bespreken

Deel dit verhaal

Weer genieten?

Ook (opnieuw) genieten van je tuin?
Neem contact met ons op en we maken er iets moois van!

Andere artikelen

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.