Overkapping op maat laten maken

Overkapping op maat laten maken

Lekker lang buiten zitten, ook als de zon het af laat weten? Het kán. Met een overkapping van het terras bijvoorbeeld. Of, nog beter, met een combinatie-overkapping. Dan heb je een tuinhuis én overkapping ineen.

Kies wel voor een op maat gemaakte overkapping, want dan laat je niets aan het toeval over!

Rust of overdekt speelterras?

Elke tuin is anders en elke gebruiker heeft zo zijn eigen wensen. Waar de een er het hele jaar door het liefst de barbecue brandend houdt, wil de ander er juist een oase van rust creëren. Wie kleine kinderen heeft, ziet wel wat in een overdekt speelterras waar je vanuit het woonkamerraam een oogje in het zeil kunt houden.

Wat jouw wensen ook zijn, voor elke situatie is een passende oplossing.

Op onderzoek

Als je een overkapping overweegt, dan ben je vast zelf eerst al op onderzoek uitgegaan. Misschien heb je al honderden standaard en/of luxe overkappingen voorbij zien komen, maar zit er niet één tussen waar je hélemaal blij van wordt. In dat geval is het raadzaam om te kiezen voor een overkapping op maat.

Terrasoverkapping naar eigen wens

Hoveniersbedrijf de Tuin in Vlaardingen heeft jarenlange ervaring in maatwerk overkappingen. Vanzelfsprekend vind je bij ons ook een aantal standaard modellen, maar elke terrasoverkapping meten wij in en ontwerpen wij speciaal voor jouw unieke situatie.

Wil je een overkapping van geïmpregneerd vuren of  douglas hout, met of zonder wanden, vrijstaand of aan de woning, met zadeldak, groen dak of wolsfkap? Er is heel veel mogelijk om de overkapping helemaal naar eigen wens samen te stellen en in te richten.

terrasoverkapping op maat laten maken

Waarom kiezen voor een maatwerk overkapping?

Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een overkapping op maat? Een standaard pakket kun je immers kant en klaar zo meenemen uit de magazijnen. Tuurlijk, gemak dient de mens. Toch zijn er een paar belangrijke redenen om toch voor maatwerk overkappingen te gaan.

Jíj bepaalt

Bij een maatwerk overkapping heb je zelf de touwtjes in handen. Alleen jíj bepaalt hoe de overkapping eruit ziet en hoe deze wordt ingedeeld.

Geen standaard maten

Bij een standaard overkapping -het woord zegt het al- zit je vast aan standaard afmetingen. Maar je zal toch nét een paar centimeter meer of minder nodig hebben … Een perfect resultaat bereik je alleen met maatwerk.

Welke maatwerk overkappingen hebben jouw voorkeur?

Ben je op zoek naar een maatwerk overkapping, dan is het goed om van tevoren vast te stellen wat je precies zoekt. Voor elk gebruiksdoel is wel iets geschikts te vinden. Van heel groot tot veel kleiner: je kunt kiezen uit onder andere de volgende modellen:

Tuinhuis

Behoefte aan extra bergruimte, een atelier, mancave of tuinkantoor? Denk dan eens aan een tuinhuis met een overkapping, hét buitenverblijf waar je alle kanten mee op kan.

tuinhuis laten maken

Kapschuur

Het staat niet alleen mooi, maar het is ook ontzettend handig: een houten kapschuur in de tuin. Je kunt er lekker onder relaxen, maar je kunt er ook allerlei spullen in bewaren.

Veranda

Het verschil tussen een veranda en overkapping is, dat een veranda altijd aan je huis vast zit en een overkapping ook op zichzelf kan staan. Lekker hoor, twaalf maanden per jaar buiten en toch aan huis genieten van je tuin.

Veranda op maat laten maken

Pergola’s

Pergola’s voegen een prachtig stukje sfeer toe aan je tuin. De perfecte basis voor bijvoorbeeld klimplanten en rozenstruiken om te groeien.

Wat kost een overkapping op maat?

De ene maatwerk overkapping is de andere niet. Dat geldt ook voor de bijbehorende kosten. Die zijn net als de soorten overkapping heel divers.

Van grootste invloed op de prijs is de afmeting. Omdat geen enkele tuin hetzelfde is, vind je bij Hoveniersbedrijf de Tuin overkappingen in diverse afmetingen. Ook het fundament dat nodig is om de overkapping te bouwen, bepaalt de hoogte van de prijs, evenals de afwerking. Wil je bijvoorbeeld gesloten of open wanden, wel of geen verlichting en liever wel dan geen buitenkeuken met overkapping?

Daarnaast is ook de materiaalkeuze van belang: welke houtsoort bijvoorbeeld heeft jouw voorkeur? Ben je fan van gietijzeren stalramen, welk isolatiemateriaal is  nodig, wel of geen glasschuifsysteem?

In het algemeen varieert de prijs van een overkapping op maat tussen de € 6.000,- en € 30.000,-.

Leestip! Hoe hoog mag een overkapping zijn?

Vrijblijvende offerte

Wil je een overkapping op maat laten maken en ben je benieuwd wat een overkapping kost die helemaal aan jouw wensen voldoet? Neem dan vrijblijvend contact op met Hoveniersbedrijf de Tuin voor een persoonlijk advies.

We bespreken vervolgens jouw wensen en stellen daarna een vrijblijvende offerte op. Als je met de offerte akkoord gaat, vertalen we deze wensen in een eigen ontwerp. Klopt alles en ben je helemaal overtuigd? Dan laten we ons gespecialiseerd personeel de montage verzorgen.

Ontwerp en realisatie van een overkapping op maat

Een goed ontwerp voor overkappingen op maat is gebaseerd op een inventarisatie van al jouw wensen. Een passend ontwerp op maat maken en daadwerkelijk realiseren, vereist wel enige kennis. De vakmensen van Hoveniersbedrijf de Tuin in Zuid-Holland (Vlaardingen) zijn geworteld in het groen en maken iets moois van maatwerk overkappingen!

Deel dit verhaal

Weer genieten?

Ook (opnieuw) genieten van je tuin?
Neem contact met ons op en we maken er iets moois van!

Andere artikelen

Marcella Went

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut tincidunt tincidunt erat. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. Praesent egestas tristique nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Nullam sagittis. Cras sagittis. Phasellus a est. Etiam ultricies nisi vel augue. Nunc sed turpis.